Varför en elcykel

VARFÖR EN ELCYKEL?

  • Ger inspiration till att röra på sig
  • Förmånligt sätt att åka
  • Positiva hälsoeffekter
  • Belastningen på knäna och höfter blir mindre än för en traditionell cykel
  • Inga skadliga utsläpp, miljövänligt åkande

Elcykeln är det perfekta fordonet för alla med körsträckor på några kilometer upp till 100 km. Med elcykeln rör du dig smidigt och lätt. Du kan åka till jobbet eller till stan för att fika. Med elcykeln blir du nödvändigtvis inte svettig och på så sätt behöver du inte gå i duschen på jobbet. Dessutom kan du kan börja dagen med en frisk cykeltur. Du behöver inte heller spendera tid i bilköer eller leta efter en parkeringsplats.

Förutom din kraft sparar elcykeln dig också tid och pengar. Dess driftskostnad är mindre än 10 cent per laddning. Laddningen tar dig i genomsnitt 80-100 km beroende på batteriets kapacitet. Dess inköps-, användnings- och underhållskostnader är betydligt lägre än för till exempel en bil.

En bra elcykel kan också vara billigare än kostnaden för kollektivtrafiken när kostnaden fördelas på 2-3 år.

Aktiv träning främjar en god hälsa, där vi vill kunna hjälpa så många som möjligt att hitta motivationen att röra på sig, till exempel i form av cykling. Elcykling belastar till exempel knäna mindre än vanlig cykling eller promenader. Många som inte kan trampa på en vanlig cykel har blivit aktiva cyklister efter att ha köpt en elcykel. Med elcykeln kan du bekvämt använda el-assisten när du behöver det. Men om du vill kan du åka en del av, eller hela resan även utan el-assist. Fördelarna är inte begränsade till fysisk kondition, eftersom humöret är högt efter en el-assisterad cykelrunda, precis som efter träning i övrigt. Vilken kommer att ge dig en bättre start på din arbetsdag? Åker du snabbt på en elcykel eller sitter du i en bil i morgonrusningen?

Cykling bidrar till att minska utsläpp som är skadliga för miljön.