Vår berättelse

Vår berättelse

Det var i början av 2019 när vi började fundera på att köpa elcyklar. Vi har varit aktiva cyklister nästan hela våra liv och Minna ville byta ut bilen till en elcykel. När vi undersökte utbudet av internet och butiker förundrade vi oss över den höga prisnivån på elcyklar och knappheten på antalet modeller. Vi kunde inte hitta en lämplig och snygg elcykel, så vi bestämde oss för att själva skapa en med våra partners. Jani gjorde sin första elcykel för 14 år sedan och den cykeln körs fortfarande. Den första var faktiskt en trehjuling med el-assistans. Efter det jobbades det som sidosysselsättning med elcyklar och den huvudsakliga inkomsten kom från bilhandeln. Efter att Jani jobbat som anställd bilförsäljare i över 20-år började tanken att växa om ett eget elcykel varumärke.

Vi har en stark vilja att hjälpa andra och miljöfrågor ligger oss varmt om hjärtat. När vi märkte hur till exempel även äldre personer har återupptäckt glädjen och friheten att träna med hjälp av våra cyklar, bestämde vi oss för att hjälpa till i större skala och grundade Salama Bike Ab. Vi vill uppmuntra hela befolkningen att röra på sig. Dessutom vill vi ge möjligheten att köpa elcyklar till rimliga priser och av hög kvalitet utan mellanhänder.

Vi samarbetar även med Hope Ry. En del av intäkterna från varje såld cykel går till att hjälpa dom som behöver, till exempel i form av cykeldonationer. Vi tar även emot begagnade cyklar för byte. Efter att vi servat och reparerat cyklarna, skickas de till dom som behöver genom Hope Ry.

Vänliga hälsningar,
Jani Haavisto & Minna Jukola