Miksi sähköpyörä

MIKSI SÄHKÖPYÖRÄ?

  • Innostaa liikkumaan
  • Edullinen tapa siirtyä paikasta toiseen
  • Positiiviset terveysvaikutukset
  • Vähemmän kuormitusta esim. polville kuin perinteisellä pyörällä
  • Ei haitallisia päästöjä, ympäristöystävällinen tapa liikkua

Sähköpyörä on täydellinen kulkuneuvo kaikille, joilla ajomatkat ovat muutamasta kilometristä jopa 100 kilometrin matkoille. Sähköpyörällä liikut näppärästi ja kevyesti esimerkiksi töihin tai kaupunkiin kahville. Sähköpyörällä sinä et välttämättä hikoile, tällöin sinun ei tarvitse käydä töissä suihkussa ja voit aloittaa päivän pirteänä raikkaan pyöräilyn jälkeen. Sinun ei tarvitse myöskään käyttää aikaa liikenneruuhkissa tai parkkipaikkaa etsien.

Sähköpyörällä säästät voimiesi lisäksi myös aikaa ja rahaa. Sen käyttökustannukset ovat per lataus alle 5 senttiä. Latauksella pääset keskimäärin 80- 100 km akun kapasiteetista riippuen. Sähköpyörän osto, käyttö ja huolto-kustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin esimerkiksi auton.

Hyvä sähköpyörä voi myös olla edullisempi kuin julkisen liikenteen kustannukset, kun kustannukset jaetaan 2-3 vuodelle.

Aktiivinen liikkuminen edesauttaa hyvää terveyttä, siinä haluaisimme pystyä auttamaan mahdollisimman monta löytämään intoa ja motivaatiota lähteä liikkeelle esimerkiksi pyöräilyn muodossa. Sähköpyöräily kuormittaa vähemmän esimerkiksi polvia, kuin normaali pyöräily tai kävely. Monet jotka eivät pysty polkemaan normaalilla pyörällä ovat tulleet aktiivipyöräilijöiksi, kun ovat saaneet alleen sähköpyörän. Sähköpyörällä otat avustuksen kätevästi käyttöön silloin kun tarvitset ja halutessasi voit ajaa osan tai koko matkan myös ilman avustusta. Hyödyt eivät rajoitu pelkästään fyysiseen kuntoon, sillä sähköavusteisen lenkin jälkeen mieliala on korkealla, aivan kuten yleensäkin kuntoilun jälkeen. Kummasta saat paremman startin työpäivään? Ajamalla työmatkan ripeästi sähköpyörällä vai istumalla autossa aamuruuhkassa?

Pyöräily edesauttaa vähentämään ympäristölle haitallisia päästöjä.